top of page

Hét handboek voor startende ondernemers:

Mijn onderneming staat als een huis

 

Op 11 mei 2016 is het eerste boek van Alex van Heeswijk verschenen, 'Mijn onderneming staat als een huis!'. In Studio HvA heeft Alex van Heeswijk zijn boek feestelijk gepresenteerd, compleet met een gezongen versie van 'De Roze Wolk', een lied uit de door Alex van Heeswijk gecomponeerde rock-epos 'Ondernemen is Bluezzz' uit 2012. Het boek behandelt aan de hand van een door Alex zelf     ontwikkelde bouwtekening alle onderdelen om een eigen onderneming op te zetten. De ondernemer als architect van zijn eigen onderneming.

 

Al in 2010 heeft Alex van Heeswijk met enkele collega’s van de minor Ondernemerschap (Hogeschool van Amsterdam) de eerste aanzet gegeven om een boek over ondernemerschap te schrijven. Het allesomvattende traject van een ondernemer om een eigen onderneming op te zetten. Een bouwtekening als architectuur voor een onderneming. Niet alleen een tekening over het ontwikkelen van een bedrijfsconcept of een innovatiemodel, maar een alles overziende bouwtekening. Toenmalig collega Fenny de Boer stimuleerde met haar enthousiasme Alex om te gaan schrijven. Ook in het vinden van een uitgever voor het boek liep ze voor de troepen uit.

 

En dan gaat het er nu echt van komen. Uitgever Maurice van Dijk (Palmslag) staat centraal in de totale productie. 'Mijn onderneming staat als een huis' zal op 30 april 2016 verschijnen.

 

Aanleiding en inhoud van 'Mijn onderneming staat als een huis'

 

Te veel ondernemers starten zonder een gedegen basis aan hun eigen bedrijf. Te veel van die goed bedoelde initiatieven stranden al in de eerste jaren van hun bestaan. Geen huis in Nederland wordt zonder bouwtekening gebouwd. Waarom dan wel zonder een bouwtekening je eigen onderneming opzetten?

 

In het boek krijgen elf cruciale bouwstenen een plek in een bouwtekening. De 'Bouwtekning Eigen Onderneming (BEO). Een architectuur waarbinnen de onderneming al zijn plannen voor de inrichting van zijn of haar onderneming kan opslaan en voor zichzelf en zijn/haar omgeving zichtbaar kan maken. Een duidelijke blauwdruk van de onderneming.

 

In het boek wordt elk onderdeel op een persoonlijke manier door Alex van Heeswijk beschreven en met duidelijke voorbeelden herkenbaar gemaakt. Van roze wolk tot conceptidee en van onderzoek tot administratieve organisatie. In de bouwtekening krijgt elke bouwsteen van jouw onderneming een plekje. Jouw onderneming moet staan als een huis. Het boek is een vooral coachend boek geworden en kan gezien en gebruikt worden als handboek voor de ondernemer. Vooral de begeleidende ‘bouwtekening eigen onderneming’ (BEO) kan voor de startende ondernemer uitstekend gebruikt en ingezet worden als visueel ondernemingsplan.

 

Het boek ‘Mijn onderneming staat als een huis’ van Alex van Heeswijk is in eigen beheer uitgegeven via Palmslag Uitgeverij uit Groningen en zal vanaf medio april te koop zijn in de boekhandel voor de prijs van € 19,95.

BDe

Boek basis nieuwe opleiding HvA

 

Kort na het verschijnen van 'Mijn onderneming staat als een huis' werd Alex van Heeswijk door zijn werkgever Hogeschool van Amsterdam gevraagd om mee te werken aan het ontwikkelen van een nieuwe ondernemende opleiding, t.w. Associate degree (Ad) Ondernemen.

Aan de basis deze opleiding staat de inrichting van Alex' boek en de ontwerptekening (BEO) van Alex van Heeswijk. Alex is zelf ook een van de ontwikkelaars van deze nieuwe hbo-opleiding. Het team bestaat naast Alex uit de 3 ontwikkelaars Robert Leeseman, Bart Sutorius en Zouhair ben Abdelkarim. 

Ad Ondernemen zal in september 2018 van start gaan als eerste hbo-opleiding in het kader van niveau 5.

Associate degree, niveau 5

in het onderwijslandschap van Nederland wordt (eindelijk) invulling gegeven aan de ontbrekende tussenstap tussen niveau 4 (HAVO/VWO/MBO) en bachelor-niveau 6 (HBO/Universiteit). In VS en UK is tussen highschool en bachelor al langer ingeburgerd onder de naam 'Community College'. Na een wetsaanpassing in juli 2017 komt deze tussenlaag er dus ook in Nederland, compleet met een wettelijk erkend diploma. De HvA start  per 1 september 2018. We gaan dan zien of de opleiding ook zal staan 'als een huis'...

Mijn onderneming staat als een huis!

NU TE KOOP!

Bestel via www.studystore.nl, BOL.com of alexvh54@gmail.com

                         Prijs inclusief A2 werkposter € 19,95

bottom of page