Het rijke overzicht van concertbezoeken

 

2020 is een heel mager jaar geweest voor concertbezoekers. De wereldwijde pandemie Covid-19 heeft alle stemmen doen verstommen. Helaas. Begin 2020 was er nog wel wat in Paradiso te doen. Alex van Heeswijk herinnert zich nog zijn laatste concerten van The Rasmus en Supergrass in februari. De concerten waren reunieconcerten van beide bands.

Gaat dat na Corona nog goed komen? Er is positieve hoop genoeg!

2018 was eigenlijk het laatste rijke jaar aan concertbezoeken. Met nog vers in het geheugen magische optredens van Jetthro Tull in Carree en de legendarische bluesgitarist Walter Trout, oh ja, en van de IJslandse supergroep Sirur Ros, blader ik met Alex van Heeswijk even door zijn inmiddels mega-overzicht van concertbezoeken. Als je fanatiek fan bent van bepaalde zangers of bands dan is het allermooiste die dan ook live te zien optreden. Alex van Heeswijk, inclusief zijn vrouw en beide zonen hebben die combi-passie. Soms komt die passie vanuit het thuis draaien van die artiesten, maar vaak ook is er eerst het concertbezoek waarna de vonk overslaat.

Een wonderlijke vraag voor Alex is 'wat hij nou het beste concert, of de beste band vindt.'

"Ja, die vraag is moeilijk te beantwoorden . De afgelopen 50 jaar wil ik het liefst opdelen in decennia. De 'best of the 60's, 70's, enz. Dan kan ik voor elk daarvan wel een favoriet noemen. Bijvoorbeeld The Beatles in de 60's, Pink Floyd in de 70's, U2 en the Cult in de 80's, hmmm, Radiohead, Bush, Placebo in de 90's, Muse in '10  en nu eigenlijk  de revival van de 'oudjes' die nog altijd optreden (Who, Zombies, Paul McCartney, Stones, Neil Young, Leonard Cohen) Maar ook bands uit die eerste categorie zijn bijvoorbeeld  Jethro Tull, Yes, en Moody Blues om er maar een paar te noemen. In die laatste categorie zitten ook bijvoorbeeld namen als Sigur Ros, Eels. Ik vergeet er zeker nu een paar."

 

Veel van de concertkaartjes uit het verleden zijn helaas verloren gegaan, maar als Alex van Heeswijk plots hele mooie kaartjes zonde vindt om weg te gooien start de verzamelwoede. Vooral de laatste 15 jaar is via die collectie goed in beeld te brengen.

 

Onderstaand overzicht is zeker niet compleet, maar geeft wel een rijk inzicht van het  concertverleden van huize Alex van Heeswijk: