top of page
2016-boekomslag-1.jpg

Met pensioen? Nee! Gastspreker HvA is zeker te boeken!

 

Vraag hem te gast en je haalt een enthousiaste verhalenverteller in huis. Alex van Heeswijk kan gepassioneerd vertellen over zijn diversiteit, over ondernemen en over het uitwerken van bedrijfsconcepten. En dat zijn er nog wel een paar. Natuurlijk is hij een man die met passie over muziek en kunst kan vertellen. Maar Alex van Heeswijk is ook een bevlogen ondernemer. Zelfs nu hij als docent en coach werkt bij de Hogeschool van Amsterdam vindt hij zich zelfstandig ondernemer. Daar geeft hij ook les in, dus is dat meer dan logisch.

 

Alex van Heeswijk heeft binnen het vakgebied ondernemen een paar specialismen waarover hij met zijn staat van dienst als oud-ondernemer veel kan vertellen. Als Hogeschool van Amsterdam (HvA) gastspreker/gastdocent kun je hem boeken voor de volgende onderwerpen:

 

 1. Conceptontwikkelaar -  Met zijn inzicht en inleving in nieuwe ideeën is Alex van Heeswijk een ultieme coach om een conceptidee mee te bespreken en uit te werken. Zijn werk met vele honderden starters de afgelopen 15 jaar hebben van hem iemand gemaakt met een groot kans-inschattend-vermogen. Hij heeft oog voor details en oog voor productieprocessen. Daarnaast denkt hij, zoals hij zelf zegt, in ontwikkeltekeningen en logistieke ontwikkelprocessen.

 2. Netwerken – Met zijn grote netwerk van mensen en bedrijven in de ‘rugtas’ kan hij starters enorm van dienst zijn bij het doorverwijzen in het ontwikkelproces. Alex van Heeswijk kent veel mensen en, belangrijk ook, die mensen kennen hem. Zij weten dat Alex niet zo maar starters door verwijst. Zij weten wat Alex doet voor studenten en willen daar op zijn voorspraak bij helpen.

 3. Bedrijfsorganisatie – Oog hebben voor wat je allemaal nodig hebt en wat je allemaal (gestructureerd) moet organiseren binnen je eigen onderneming. In het boek van Alex van Heeswijk (‘Mijn onderneming staat als een huis’)  dat in april 2016 zal verschijnen beschrijft hij alle te nemen stappen bij het opstarten van een eigen onderneming. Het is duidelijk dat Alex van Heeswijk oog heeft voor dit overzicht en (jonge) starters daarbij uitstekend kan helpen.

 4. Beeldmerken – Met zijn gevoel voor kleuren en de achterliggende betekenis er van kan Alex van Heeswijk startende ondernemers uitstekend helpen bij het ontwikkelen van een eigen ‘brand’, een eigen logo, een eigen herkenbare uitraling.

 5. Elevator Pitch – In 2006 won Alex van Heeswijk namens de Hogeschool van Amsterdameen prestigieuze Elevator Pitch tijdens de ondernemersdagen van MKB Midden Nederland in Flevoland. De prijs was € 2500,= compleet met een grote taart. Sinds die tijd is Alex van Heeswijk voor velen binnen zijn opleiding naast netwerkman ook de Elevator Pitch-goeroe. Hij geeft aan alle ondernemers EP trainingen die hij sinds 2014 baseert op het Elevator Pitch Canvas.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

bottom of page