top of page

Gastspreker-moderator

 

Geef hem een microfoon in de hand en hij begint te praten. Alex van Heeswijk heeft er totaal geen moeite mee om voor een groep aan het woord te zijn en zijn verhaal kenbaar te maken aan de groep. Zijn uitleg over dit zichtbaar natuurlijk gemak is helder. Alex: ‘Mijn oom Jan zei me eens dat de mensen er in de zaal zitten voor jou en niet omgekeerd.’ Natuurlijk moet jij er als spreker nog wel voor zorgen dat die mensen niet omgekeerd in de zaal gaan zitten, maar zit Alex niet mee. Hij weet mensen door zijn overtuigingskracht en rust in de stem te overtuigen.

 

Al op jonge leeftijd stapte Alex voor een zaal mensen om het afscheid van een bekende met lovende woorden op te sieren. Begin jaren ’70 werd Alex de praatgrage DJ van de bekende discotheek ‘De Bond’ in Zaandam en vele feesten en events later schopte hij het zelfs tot vaste dagelijkse radioverslaggever en krantennieuwtjes-jager van een populaire lokale omroep in en rond Amsterdam/Zaandam.

 

Inmiddels is Alex van Heeswijk binnen de Hogeschool van Amsterdam, maar ook in de onderwijskringen er om heen, een veelgevraagde gastspreker. Vooral daar waar het gaat om het onderwerp ‘Ondernemerschap’. Zijn netwerk en zijn kennis binnen dit onderwerp is groot en rijk aan praktijkvoorbeelden.

 

Als moderator en dagvoorzitter heeft Alex van Heeswijk naast de Hogeschool van Amsterdam o.a. gewerkt voor de Vrije Universiteit, ACE en Kamers van Koophandel van Amsterdam en Flevoland. Zijn parate kennis als inspirator voor starters op de ondernemersmarkt is veelvuldig ingezet tijdens ondernemende manifestaties waar hij lezingen heeft gegeven.

 

Het verschijnen van het eerste boek van Alex van Heeswijk over ondernemerschap leidt ook tot het geven van een groot aantal spreekbeurten over dit onderwerp.

Niet alleen het onderwerp ondernemerschap past in het stemgeluid van de welbespraakte Alex van Heeswijk. Geef hem informatie en een microfoon en hij gaat los. Zoals in 2008 toen Paradiso een gastheer-presentator nodig had voor de jaarlijkse Korendagen. Alex van Heeswijk redde dat weekend Paradiso niet alleen uit de nood, hij is sindsdien vaste presentator voor het razend populaire event en was in 2011 zelfs gastheer voor de Nederlandse kampioenschappen voor koren in het Musi Sacrum in Arnhem.

bottom of page