top of page

Muziek als grootste vriend

 

Muziek is op vele fronten een van de belangrijkste drijfveren in het leven van Alex van Heeswijk. Als klein kind werd de beleving van muziek er met de havermoutpaplepel ingegoten. Vooral de beginjaren toen Alex als peuter plaatjes mocht draaien op de pickup van opa en oma van Heeswijk op de Pieter Pauwstraat in Zaandam. Een heuse 10-platenwisselaar van Gründig en een meterhoge speakerbox links in de voorkamer. Als kinderen zaten ze daar met hun oor vlak bij. En van oma en opa mocht dat allemaal. Ray Charles, Freddy Quin, Edith Piaf, Brenda Lee, Johnny Tillitson en Conny Francis. Gelukkig zijn veel van die 45 toeren vynilplaatjes bewaard gebleven en zijn in het bezit van Alex. Inmiddels een grote hobby van Alex die 45 toeren-singles uit die tijd spaart.


Muziek luisteren, daar is het dus mee begonnen, maar muziek zelf maken is ook een beleving. Dat kwam later. Het zélf liedjes van de Beatles ánders zingen dan het origineel. Zo ontstonden er al vroeg eigen melodietjes. Pas serieus werd dat toen broer en zussen van Alex zelf instrumenten gingen leren bespelen. Alex leerde gek genoeg zelf niet een instrument bespelen. Hij kon immers toch al goed tekenen? Het zelf componeren kwam pas later en ook het bespelen van een instrument. De mondharmonica.
Inmiddels heeft Alex al zo’n 140 liedjes geschreven en is bij meer dan 170 songteksten betrokken. 

 

De beleving van muziek is ook een van de hobby's van Alex. Jaarlijks bezoekt hij gemiddeld meer dan 35 concerten. Van groot tot klein. Paradiso staat bovenaan zijn lijstje. Gelukkig doen ook de grootste artiesten deze Amsterdamse poptempel aan. Grote acts als Muse, Bush, Iggy Pop, Marilyn Manson, Eric Burdon, Brian Wilson, Zombies heeft hij er gezien. Met zijn Fenny natuurlijk.

Maar ook grote stadionconcerten en meerdaagse festivals kun je terugvinden onder de keuzebutton. Bekijk de foto's en de concertlijst maar eens.

bottom of page